20170417_17.jpg

 

 

 

 

 

Hertenbiefstuk wat een luxe stukje vlees,het is wild

Ik kocht het rond de Pasen bij de Aldi ,niet goedkoop ,maar dan kun je het eens uitproberen..Met de kerst hebben ze het ook meestal in de diepvries liggen...

Maar het is de moeite waard wat is dat lekker,ik heb het de eerste keer op de eenvoudige manier gemaakt 

heel simpel met kruidenboter.

 

 


1 pakje diepvries hertenbiefstuk 4 ons

50 gram roomboter

4 kleurenpeper uit de molen

 

 

hertenbiefstuk laten ontdooien

oven voorverwarmen op 150 graden

Boter in de koekenpan ,

peper over de biefstuk strooien

Als de boter is uitgebruist de biefstukjes in de pan

aan beide kanten 2 a 3 min bakken ,met een tang omdraaien ,niet met de vork inprikken

Aluminiumfolie klaarleggen daar doen we de biefstukjes in en leggen ze voor een minuut of 5 in de oven draai temp. terug naar 100 graden.

De biefstukjes worden zo van binnen warm maar blijven rose

20170417_9.jpg

We halen het vlees uit de oven en laten het nog even rusten in de alufolie

Daarna op het bord met wat kruidenboter

Groente erbij ,we hadden verse asperges ,smaakt er heel goed bij......eigenlijk bak je deze hertenbiefstuk

hetzelfde als gewone biefstuk ....Maar de smaak is fantastisch ...echt goed vlees

asperges op Limburgse wijze...lekkerste apergegerecht


20170417_16.jpg