We gaan richting Frankrijk en om in de stemming te komen ga ik Ratatouille maken 

Ook hier hebben ze de lekker verse groente die al veel zon heeft gezien ,alleen de kruiden niet die neem ik gedroogd.

Het is een gerecht wat eigenlijk uit de Provence komt...Een vegetarisch gerecht wat je  warm maar ook koud kan eten op brood.

Wat hebben we nodig voor 2 per;

3 tenen knoflook

1 ui

1 aubergine 

1 courgette

1 rode paprika

3 tomaten

Olijfolie om te bakken ,klein blikje tomatenpuree en half glaasje rode wijn

Basilicum en Rozemarijn...(gedroogde kruiden flink strooien met herbes de Provence)

peper uit de molen

Olijfolie in de pan gesnipperde knoflook en ui aan fruiten 

rest van groente snijden en erbij doen goed doorroeren flink kruiden over strooien

 

Tomaten puree en wijn erbij en zeker anderhalf uur op klein vuur laten garen en smoren

heerlijk bij brood of macaronie of rijst. 

Wij aten het met een kippenbout die uit de braadzak kwam

 

20160427_6.jpg

groente  en kruiden ...bijna Paprika vergeten..en die zijn zo lekker hier