20170414_7.jpg

Het is bijna Pasen en wat hoort daarbij??? Juist een eiersalade.

Niet uit de winkel ,lekker zelf maken is niet moeilijk en veel lekkerder

Kruiden zoals je het zelf lekker vind,en het is niet zo zoet,de meeste salades die je koopt zijn zo zoet.

En ook zonder zout erg lekker

 

 

5 eieren

sjalotje fijn gesnipperd

1 flinke teen knoflook heel klein gesneden

1 grote zoutarme augurk (Kesbeeke)

desserlepel zoutarme mosterd

Mayonaise..ik ben er achter dat in de Zaanse volle mayonaise het minste zout zit

Wil je het niet te vet ,neem dan de helft mayonaise en de andere helft met dikke  Griekse yoghurt...Het is wat frisser en niet te machtig.

Ik neem 1 lepel Griekse yoghurt op 2 lepels mayonaise

sap van halve citroen

Bieslook ...fijn geknipt

Versteegen zoutarme kruidenmix voor ei

 kerrie.

peper uit de molen

gemalen chilivlokken

Eieren hard koken in ongeveer 8 minuten  laten schrikken en afkoelen

in kleine stukjes snijden.

mengen met alle ingrediënten, tijdje in de ijskast dat de smaken zich mengen 

heerlijk op toost ,komkommer en of een broodje .



Eiersalade is natuurlijk altijd lekker  en je kunt het altijd en overal eten ,dus ook lekker in de zomer...lekker fris