Home; zoutarme recepten » groente » Groente kaas-galette

Groente ,eieren en kaas genoeg ,meer als genoeg eiwitten er hoeft geen vlees bij 

Een Galette met groente en kaas,

Galette  is Frans en betekent een open taart gevuld met hartig of met zoet,mag een beetje rommelig uitzien ,en je kunt het vullen met van alles wat je lekker vind of in huis heb...Het enigste wat ik vergeten ben is paneermeel op de bodem om het vocht op te vangen...Ik zal het er wel bijschrijven


Ik gebruik een springvorm omdat ik dat het gemakkelijkst vind en doe er altijd bakpapier in ,je kunt de taart dan zo van de bodemplaat tillen en op een schaal neerzetten.

voor 2 personen

Oven voorverwarmen op 200 graden

Bladerdeeg ik neem een grote lap die opgerold liggen in de koeling van de winkel

1 courgette

10 cherrytomaatjes

3 tenen knoflook

basilicum

1 bol mozzarella

2 eieren

200 gram ricotta

1 lepel geraspte Parmezaanse kaas 

citroensap

peper

chilivlokken

Paneermeel

Gedroogde Italiaanse kruiden als je het heb ;verse thym

olijfolie om te bakken


Knoflook fijn hakken ,courgette in plakken 

Deze bakken we even een beetje bruin in de olijfolie

Strooi er peper en gedroogde Italiaanse kruiden over.

Ondertussen mengen we de eieren met de 

Ricotta en Parmezaanse kaas en een lepel citroensap,peper erbij en gedroogde Italiaanse kruiden ,heb je die niet Provencaalse kruiden zijn ook prima.



Bakpapier in het bakblik en we leggen voorzichtig de plak bladerdeeg  in  de springvorm

prik op de bodem wat gaatjes (voor het garen) en strooi er paneermeel op

De courgetteplakken met de knoflook dakpansgewijs in de vorm leggen en de gehalveerde kleine tomaatjes schudden we over de courgette uit

kruiden met peper en gedroogde Italiaanse kruiden  en gesneden verse basilicum

Het ricotta mengsel storten we hier boven op uit  en snijden  plakken van de mozzarella

en dan kan het de oven in 200 graden 25 a 30 min.  even op de kleur in de gaten houden 

Ik werk met een hete luchtoven ,een gewone oven op 22o graden zetten

Hij was erg lekker ,ik moet alleen aan paneermeel denken de volgende keer.

Geen vlees gemist!!