Home; zoutarme recepten » wereldgerechten » Murgh Makhani (boterkip)

Dit recept is al vaak beschreven  meestal met kipfilet ,en Griekse yoghurt of slagroom,ik maak het van kippedijen met Kokosmelk

En het gaat een paar uur de oven in zodat het kippenvlees lekker mals word.

Ik haal wel het vel eraf ,lekker is dat alleen als het gegrild word of gebakken ,anders is het vel zo zacht en slap ,niet lekker.

Wil je garen in de oven neem dan een goede pan die op het vuur kan en daarna de oven in kan

Op de foto de belangrijkste ingrediënten

2 pers.

2 kuikendijen

1 grote ui

 4 tenen knoflook

1 Spaanse peper

 rode paprika

lavas

50 gr roomboter

gembersiroop

klein blikje tomatenketchup

klein pakje kokosmelk

1 theelepel paprikapoeder

1/2 theelepel gerookte paprika

2 theelepels kerriepoeder massala

halve theelepel komijnpoeder

halve  theelepel Kardemom

halve theelepel djahe

chilipoeder

snuifje kaneel

halve theelepel korianderzaad

Kruiden naar smaak ;ik nam op de chilipoeder na overal een halve theelepel van

,pittiger  iets meer chilipoeder toevoegen

peterselie en sellerieblad of verse koriander als finishing touch

Vel van de kuiken dijen verwijderen 

ui grof snijden ,knoflook klein snijden van het  pepertje pitjes verwijderen en heel fijn snijden

paprika in reepjes snijden

Roomboter in de pan en alles even goed bakken 

ondertussen de oven aanzette op 120 graden

Alle kruiden over het uimengsel en even mee laten bakken op niet te hoog vuur anders verbrand de kerrie. 

Tomatenpuree er bij alles goed doorroeren wat gembersiroop, en een half kopje water

De kippendijen gaan nu de pan in en we laten het even meebakken en omhullen de kip goed  met het uienmengsel en we doen de tak lavas erbij  en de pan gaat de oven in .

Normaal doe je slow bakken in de oven op 100 graden en dan een uur of 5.

Die tijd had ik niet ik deed het 3 uur op 120 graden ,de kip was heerlijk mals laatste half uur op 180 graden

Ik wilde de zoete aardappels ook in de oven garen 

De zoete aardappels bleven nog even in de oven en ik ging de saus af maken ,het rook heerlijk 

De saus maakte ik af met kokosmelk en even door laten koken ,wil je de saus wat dikker meng er wat maizena door

Lavas uit de pan halen.

Het is lekker met Basmatierijst , maar ook met zoete aardappels de saus is er heerlijk bij .

Je kunt er een salade bij eten ,maar wij aten het met boontjes en  champignons en veel knoflook er doorheen.

Het vlees is heerlijk mals en valt van het bot af ,De saus is verrukkelijk ,en ik heb nog wat over

We hebben gesmuld