Home; zoutarme recepten » koolhydraatarme recepten » vegetarisch gevulde puntparika

Gevulde puntpaprika`s vegetarisch ook lekker en weer wat anders.

Lekker met walnoten honing en geitenkaas ,die combinatie is altijd goed.

Het is een lunchgerecht ,je kunt het ook als bijgerecht nemen

en geitenkaas er zit zout in ,maar ik neem van een rolletje een halve cm. en eet geen brood ,en dan valt het heel erg mee wat je binnenkrijgt ,

wat hebben we nodig ;

1 puntpaprika 

handje champignons

sjalotje

1 grote teen knoflook

3 a 4 walnoten 

lente uitjes

 geitenkaas;  plakje van een halve cm

Geraspte kaas (Emmentaler in 100 g >0.70 g zout )

lepeltje honing 

peper uit de molen 

gerookte paprikapoeder

roomboter om te bakken

Oven voorverwarmen  180 graden

sjalot ,knoflook kleinsnijden en in de roomboter glazig bakken

champignons  klein snijden ,en erbij en mee laten bakken,peper naar smaak  en gerookte paprika ,geeft elke gerecht toch een aparte smaak mee, 

Noten kraken en klein maken  die doen we er als laatse  bij ,gewoon even mee bakken

Puntpaprika`s schoonmaken halveren en de zaadjes eruit halen (puntpaprika`s zijn lekker zoet)

Ovenschaal invetten en de paprika`s erin ,

In een schaal de geitenkaas even prakken en een lepel honing erover goed mengen het warme champignonmengsel en door elkaar roeren ,de geitenkaas smelt dan al vanzelf

champignonmengsel in de paprikra  wat lente uitjes erop voor de bite en ze zijn ook zo lekker

 

 

geraspte kaas erover  en de oven in 

20 min  180 graden 

 

daarna lekker smikkelen van een een warme lunch 

 

ook lekker als bijgerecht