20151224_12.jpg

Bijna 25 jaar geleden werd ik al Elly Ailolie genoemd toen al maakte ik deze knoflookmayonaise al ..

Er zat toen zout in en nu ga ik hem maken zonder zout en hopelijk word hij net zo lekker...ook voor anderen...

Lekker op stokbrood bij vlees 

van de BBQ of de Gourmet of Tepanyakiplaat...

De naam zegt het al ail=knoflook  is een typische Spaanse  salsa

 

halve bol knoflook voor een  klein potje  heel fijn gesnipperd of geraspt

2 lepels citroensap, heb je iets zuurdere mayonaise (buitenland) aanpassen

peper

4 flinke lepels mayonaise 

alles eerst goed door elkaar mengen 

kopje olijfolie  die gaan we langzaam erbij gieten .steeds stoppen en goed mengen ,mag niet schiften.

Nu ik er geen zout meer in doe heb ik er wat bieslook ingedaan....maar dat hoeft niet.

Dagje laten staan zodat  de knoflook erin getrokken is...mmmmmmm