Dit recept kwam via een videofilmpje op F.B voorbij

Daar had ik zin in ,een plak ham moet kunnen ,ik eet geen brood 

Eet ik bijna nooit ,scheelt een hoop zout kun je je wel eens een plak ham permiteren .

Je kunt er verschillende soorten groenten voor gebruiken dit keer hield  ik het bij zoete tomaatjes en puntparika

Ik ga het maken zoutarm ..in het filmpje werd gewerkt met gerookt spek en salami


in  1 plak ham zit  358 mg natrium

                                    83 mg kalium


Ik neem een muffinvorm die ik invet met boter

oven voorverwarmen op 200 graden (hete luchtoven)

Voor 4 ei in ham 

 4 plakken ham

4 eieren 

6 cherrytomaatjes

halve puntpaprika

handje geraspte kaas mozzarella of Emmenthaler

                                                                               zwarte peper

                                                                                                                  paprikapoeder 

                                                                                                                  gerookte paprikapoeder

                                                                                                                  uienpoeder

                                                                                                                   knoflookpoeder

                                                                                                                   peterselie

                                                                                                                  als je het in huis heb                                                                                                                                           basilicumblaadjes.

Plakje ham in de ingevette muffin schaal leggen groente de kaas en de kruiden erover strooien.

Courgette of broccoli kun je er ook goed voor gebruiken

En dan het ei breken en in de muffinschaal laten glijden.Nog wat kruiden op het ei strooien

Zet het voor een minuut of 10 a 15 minuten in de oven 

Ligt er aan hoe groot je eieren zijn

Als je het uit de oven heb gehaald even laten afkoelen het is erg heet

Je kunt ook wat bewaren voor de volgende dag