Het is een heerlijk gerecht wat uit de oven komt ,de foto`s zijn niet geweldig ,dat geef ik toe 

Het is winter ;donker en altijd kunstlicht

En dan daarbij ik wil ook graag warm eten

Maar nu het gerecht ;...


Wat heb je nodig heb ...ik maak het alleen voor mij zelf

Voor 1 persoon

200 gram verse spinazie 

150gram champignons

2 tenen knoflook

1 sjalot

1 thelepel harissa (voor de pit)

1 kleine lepel crème frache

Paar plakken camembert

peper

halve eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden van Verstegen  (Sicilië)

roomboter 

olijfolie



Oven voorverwarmen op 200 graden

Ovenschaal invetten

ui en knoflook fijn snijden (helft aan de kant leggen)  en even aanfruiten  in de olijfolie

Harissa erbij even mee laten bakken en de spinazie ,erbij en roerbakken 

Tot spinazie geslonken is wat Italiaanse gedroogde kruiden er doorheen roeren ,en dan kan het in ovenschaal

Boter in de koekenpan de rest van ui en knoflook  aanfruiten in de hete boter

champignons in plakjes snijden en in de pan bakken  tot ze  verkleuren en gaar zijn .

Peper en Italiaanse kruiden erover  en een lepeltje crème frache

Doe dit champignonmengsel  over de spinazie

Daarbovenop een paar dunne plakken Camembert 

Het gerecht kan de oven in als de kaas gesmolten is kan de schaal eruit ..Hoeft niet zo lang omdat alles al gebakken en gewokt is.

Ik at er een stukje wilde zalm bij en heb zo lekker gegeten ...mmm 

Ga ik vaker maken.

In  100 gram Camembert zit 1.40 g natrium 






Maak een Gratis Website met JouwWeb