Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » Spanakopita vulling KHa

Spanakopita  is een Grieks gerecht met filodeeg  ...dat is heerlijk  zo`n spinazie taart

maar ik wil het  nu toch kha maken .. en dan is het ook  lekker

Spinazie is zo wie zo lekker met ei altijd goed ...met kaas ook goed 

Bij elkaar in de oven is het top.

Deze vulling kun je heel goed gebruiken en dan in filodeeg verpakt...ga ik ook ooit maken ...maar nu even niet.



voor 2 pers.

200 gram spinazie

2 eieren

geitenkaas

halve ui

1 teen knoflook

handje geraspte kaas

halve Spaanse peper

peper

persillade

pijnboompitten



Ik ga de oven voorverwarmen op 160 graden 

olijfolie in de wok en in de ovenschaal om die in te vetten

olijfolie verwarmen fijngesneden ui knoflook Spaanse peper erin 

Even wokken goed doorroeren en de spinazie erbij 

Laat het slinken en blijf regelmatig  roeren.

eieren met de kaas kloppen peper erbij   

Spinazie in de schaal  pijnboompitjes erover schudden

Eiermengsel erover heen schudden 

Geitenkaas verbrokkelen en over de schaal verdelen.

De schaal kan de oven in voor 45 minuten alles is gaar  en klaar
lekker bijgerecht bij je Griekse maaltijd je kunt hem in stukken snijden