Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » shaksuka met verse spinazie

Shaksuka met verse spinazie en courgette

Eigenlijk allemaal restjes en die kun je hier mooi in verwerken ..Ik ga het ook kruiden zoals

in het Midden oosten

Maar het is zo`n heerlijk gerecht ik maak het vaak , maar met spinazie stond het nog niet beschreven

Vooruit dan hier komt het

 

voor 1 persoon

100 gram spinazie

stukje courgette

1 rode puntpaprika

wat trostomaten

1 ui

2 tenen knoflook

2 rondjes geitenkaas

1 lepel tomatenpuree


kruiden;

1 dessertlepel za- atar                      (Turkse winkel)

harissa klein theelepeltje  is erg scherp

komijnzaad halve theelepel

paprikapoeder

gerookte paprikapoeder

peper

1 theelepel ras el hanout

olijfolie om te bakken

 


Olijfolie in de pan en daar de gesnipperde ui met knoflook aanbakken

ondertussen courgette  en paprika in stukjes snijden  en  mee laten bakken

1 lepel tomatenpuree in de pan en wat verdunnen met water en even goed omroeren  

alle kruiden erbij

tomaatjes in vieren of halveren en de pan in

Spinazie gaan we erbij mengen en goed omroeren,het slinkt snel

maak 2 holtes en doe daar de eieren in



Peper en paprikapoeder op het ei en de deksel op de pan en op half hoog vuur de eieren laten garen

Halverwege de geitenkaas brokkelen en erbij doen



 De deksel nog even op de pan het is bijna klaar...Het ruikt lekker

En dan is het klaar en gaan we lekker eten

Het is superlekker , gezond vlug en makkelijk ..je kunt het als lunch eten ..

Met mooi weer lekker buiten  en een glas koude witte wijn of rose erbij