Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » Parmigiana di melanzane

Het is een Italiaans gerecht ...Melanzane staat voor aubergine  en Parmigiana voor Parmezaanse kaas

Ik heb hier ook al beschreven de Aubergine  Parmigiana..het is een heel ander gerecht ook al lijkt het op elkaar ..Omdat ik KHB eet wil ik niet de paneermeel die bij dat recept thuis hoort

 

En er is nog wat extra  bij ,ik vind courgette erg lekker en maak ook een gedeelte met courgetteplakken die ik geroosterd heb

Oke  nu dit KHB recept

 


voor tomatensaus

1 ui

3 tenen knoflook

1 pakje gezeefde tomaten

1 blikje Delmonte tomatenpuree

1 glas rode wijn

 paar lepels balsamicoazijn

peper

chilivlokken

1 theelepel thijm

gedroogde  basilicum

basilicum blaadjes

                                                                                                                                                                             


verder hebben we nodig

1 aubergine

courgette

mozzarella

Parmezaanse kaas (geraspt)

peper

olijfolie

Eerst een simpele tomatensaus maken van de ingrediénten ,en laat het een half uurtje pruttelen

Oven voorverwarmen op 200 graden

ovenschaal invetten 

Grillpan invetten met olijfolie

 


Courgette en aubergine  in dunne plakken snijden en grillen in de grilpan hoog vuur wat olijfolie in de pan en de wasemkap aan

Tomatensaus in de schaal eerst een laagje aubergine

doe er wat blaadjes basilicum bij 

wat Parmezaanse kaas erover

tomatensaus erover volgende laag aubergine

en als laatst gegrilde courgette

dan als laatste tomatensaus

Mozzarella erboven op

 

Schaal nu de oven in voor 20 a 30minuten



Ik maak er nog wat kipstukken bij en een salade...is niet nodig ...maar mijn vind dat lekker en dan maak je er wat bij..