Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Dagen worden korter het word kouder en dan smaakt soep altijd ,

deze broccoli prei soep maakte ik als lunchgerecht..

Het is een heerlijk soepje en met Broccoli de groente waar de meeste vitamientjes inzitten een gezond soepje ; goed voor hart en bloedvaten cholesterol en voor de darmen en ook tegen diabetes type 2 ..

Maar ook omdat het lekker is


Wat hebben we nodig;

1 struik broccoli  (1pond )

1 stengel prei

2 stengels bleekselderij

 1 ui

 2 tenen knoflook

1 zoutarme kippenbouillontablet 

Lavas (gedroogd 1 eetlepel)

Peper uit de molen

olijfolie

                                                                                                                          harisa 1 theelepel(als je                                                                                                                                  van pittig houd doe je wat                                                                                                                                meer

                                                                                                                          en eieren ik vind ei in een                                                                                                                                 soep ook erg lekker

                                                                                                                            peterselie

                                                                                                                            crème frache

 


Ui en knoflook wat klein snijden en in een  flinke scheut olijfolie aanfruiten

bleekselderij  en prei in reepjes snijden en in de pan mee bakken .

 De broccoli in roosjes erbij laat maar even allemaal goed bakken, goed roerend omdraaien Harissa erbij ,mag ook even meebakken.


1 liter kippenbouillon erbij heb je het niet 

1 liter heet water en een zoutarme kippenbouillontablet erbij en de lavas

Op smaak afmaken met peper

laat het een kwartiertje koken 

Ondertussen de eieren hard koken

 Van het vuur af  en pureren  de soep met de staafmixer


Soep weer even doorwarmen 

zet een soepkom klaar peterselie snijden  ei pellen

lepel crème frache 

dat mag allemaal in de soep

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb