Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » lunch gerechten KHA beperkt » Pastinaakmosterdsoep met champignons

Nu ik koolhydraatbeperkt eet wil ik ook de soepen ontdekken van de "vergeten groente"

Dit keer is de pastinaak aan de beurt

Vroeger werd het veel gegeten ipv de zoete aardappel die nog niet bestond

Rauw even een stukje geproeft ...verrassing ....lekker zoet

Lekker soepje voor de lunch ga ik er van maken...

Lijkt me ook erg lekker als puree...nog even nagekeken .het is supergezond

door veel vezels ,

veel Kalium dat drukt de bloeddruk

Veel Vit C en veel mineralen...Een supergroente dus.

 


Wat hebben we nodig voor 3 a 4 grote kommen

1 pond pastinaak

1 ui

3 stengels lente ui

champignons (weinig op de foto maar voor mij vandaag genoeg)

2 a 3 lepels zoutarme mosterd

mosterdzaad en of mosterdpoeder

peper naar smaak

1 zoutarme groente bouillontablet of 1 liter bouillon

room of kookroom ik gebruik een half pakje

roomboter 

olijfolie


Pastinaak schillen en in stukken snijden

ui schillen en in kleine stukken snijden

olijfolie in de wok

ui aan fruiten

pastinaak erbij even mee bakken in de olijfolie met de ui

bouillon erbij of 1 liter water met 1 groente bouillontablet

heb je mosterdzaad laat het meekoken ,dessertlepel zaadjes 

deksel op de pan voor een minuut of 20

Ondertussen champignons schoonmaken en snijden 

bakken in de roomboter

lente ui snijden 

pas de laatste minuut bij de champignons toevoegen ,laat lekker knapperig


Soep is klaar als de pastinaak gaar is,

ik doe het dan in een soeppan en de staafmixer erdoor tot een mooie romige soep mixen

mosterd toevoegen en de room

peper op smaak misschien nog wat mosterdpoeder

Soep weer opwarmen en op het laatst de champignons met lente ui toevoegen

Eet smakelijk