Haring is niet zoutarm, totaal niet het  word altijd ingelegd in zout .

Ik heb een pot zure haring gekocht ,

Leg de zure haring een paar uur in  een schaal met water en laat het ontzouten

of je legt de haring een paar uur in melk...(dat heb ik bij Duitsers gezien op de camping

die eten het met warme aardappels en een roomsaus erover)

Die keus laat ik aan iedereen over ..Ik heb zelden melk in huis dus   gaat bij mij in een schaal water

Haring is ook gezond ,en lekker zeker in deze salade

èèn keer per jaar wil ik hem eten met de carnaval met rode bieten 

daar hoort het bij.

Het is een echte Hollandse salade ,mijn  vader maakte hem vroeger ook .

Het is vlug klaar, maak het een dag van te voren alle smaken trekken in 

en dan is het nog lekkerder.

Ik vond hem totaal niet zout ..ook geen last van gehad...zout was er dus goed uitgespoeld

Ik neem voorgekookte rode bietjes.

 



Wat hebben we nodig 4 personen

 

2 zure haringen (ontzout)

2 voorgekookte rode bieten

halve ui

2 augurken  van kesbeke

half bosje lente uitjes

2 lepels Zaanse mayonaise  

klein scheutje wijnazijn

1 kleine lepel zoutarme mosterd

Haringen in kleine stukken snijden

rode bieten in plakken en dan in kleine blokjes snijden

ui snipperen 

augurken klein snijden

lente uitjes fijn snijden

alles bij elkaar in een schaal

mayonaise,wijnazijn ,mosterd en witte peper erbij

goed door elkaar roeren en de koelkast in voor een nachtje

 

Lekker en gezond