Dit is een lekker lunchsoepje en als je 2 kommen op heb neem van mij aan dat je maag goed gevuld is

Soep is in een half uurtje klaar,het snij werk neemt de meeste tijd in beslag.

belangrijk keukenhulpje is een staafmixer

Op het eind maken we er een mooie gladde soep van

door middel van de staafmixer

 beetje room of crème frache maakt de soep nog lekkerder 

We hebben niet veel nodig;

1  courgette

1 stengel bleekselderij 

ui

1 teen knoflook

room

peper uit de molen 

halve tablet  z/a groente bouillon tablet

munt of peterselie

ei  opotioneel

olijfolie om te bakken

 


Ui en knoflook snipperen en in een pan de ui en knoflook glazig fruiten in de olijfolie

courgette in blokjes snijden 

bleeksellerie stengel in ringetjes snijden

We gaan de groente mee bakken bij de ui in de olijfolie

Kokend water over de groente schenken tot de groente net onder staat

halve bouillontablet erbij  ,peper 

laat het 20 min zacht koken tot de groente gaar is

Pan van het vuur even af laten en koelen ,en met de staafmixer mixen tot een mooie gladde soep wat room er door roeren

Fijn gesneden peterselie  of  munt er op...nu is munt wel hèèl lekker bij deze soep

Naar smaak nog eventueel peper erbij en een doormidden gesneden ei ..klein scheutje olijfolie erover sprenkelen is ook lekker

Heerlijk soepje ..ik haalde 2 grote kommen soep eruit 

Vult goed