Als je KHA of KHB eet ga je wel meer experimenteren met groente  en voor mij was knolselderij een knol die  in de soep thuishoort

Ik heb er al frietjes van gemaakt ,ook erg lekker en nu wilde ik er puree van maken

Ik heb voor 2 personen een kleine knolselderij


1  knolselderij

1 ui

1 grote teen knoflook

halve zoutarme kipbouillontablet

peper

dessertlepeltje  zoutarme mosterd

room of lepel crème frache

olijfolie

rucola; klein handje


Knolselderij  de buitenkant ruim eraf snijden en in blokjes snijden.

ui snipperen en een teen knoflook.

In een ruime pan olijfolie heet laten worden ui en knoflook fruiten als deze glazig is

 de blokjes  knolselderij rondom bakken

Water erbij tot het tot de helft van blokjes knolselderij ,ze hoeven niet onder water te staan .

halve bouillontablet erbij en peper

laat het een kwartiertje koken tot het gaar is



Met een schuimspaan de knolselderij in een schaal doen 

mosterd erbij een beetje room en met de staafmixer  tot puree mixen

wat rucola er door heen scheppen

Nog wat olijfolie er over druppelen en ..we kunnen er lekker van smullen

ook lekker met een klontje roomboter er door heen gedraaid  met lente ui en peterselie

 

Veel lekkerder als aardappelpuree..Wat een lekkere smaak

een blijvertje




Het is overal lekker bij