Wat gaan we allemaal gebruiken

 2 kippenbillen die ik deel

 2 sinaasappels  (sap) van 1

1 dl ouzo

1 lepel citroensap

2 lepels zoutarme mosterd

1 theelepel mosterdzaad

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel venkelzaad

1 theelepel zwarte peper

1 theelepel thijm of proviciale kruiden

1 venkel

halve zoutarme kipbouillontablet



Ovenschaal pers 1 sinaasappel uit erboven ,de ouzo mosterd ,mosterdzaad olijfolie en citroensap + de kruiden bij elkaar even doorroeren en de kipdelen marineren in deze marinade .Door de marineren  roer ik een hlave bouillontablet die in opgelost heb in een klein beetje water

In het orginele recept staat grove mosterd ,maar omdat ik zoutarme mosterd gebruik  heb ik er extra mosterdzaad  in de marinade gedaan

Folie erover en in de koeling laten rusten

Paar uur voor ik ga bakken leg ik ook de venkel in de marinade lijkt me wel lekker als dat is mee gemarineerd is

eerst de harde stukken eraf en in plakken snijden

.We hebben nu toch wel alle anijssmaken bij elkaar

Een uur voor dat het gerecht de oven ingaat uit de koelkast halen

sinaasappel in plakken snijden 

Kipdelen omdraaien vel aan de bovenkant  die word lekker krokant

Sinaasappelplakken erop leggen nog wat zwarte peper erop en thym of Provinciale kruiden

Oven voorverwarmen op 200 graden (hete luchtoven)

 



Schaal een uur in de hete oven zetten tussendoor even eruit halen en wat marinade over de kip sprenkelen .



Het ziet er heerlijk uit en dat is het ook totaal anders als wanneer ik anders kip maak of eet dan is het flink pittig gekruid ,...Maar de smaken combineren goed en de venkel is ook lekker en de sinaasappelplakken heerlijk zoet.En de kip krokant en mals van binnen

ik at er nog lekker boontjes met champignons bij.