Lekker hachè nu zijn uien niet echt KHA , maar ik gebruik geen bloem en maizena ,dus voor mij is het KHB...want hachè zonder uien bestaat niet.

En je kunt deze hachè natuurlijk ook eten als je niet hoeft af te vallen lekker met aardappels of frieten erbij

Ik maak het een dag van te voren  kunnen de smaken goed intrekken .

 

Wat hebben we nodig  2 personen

350 a 400gr rundvlees  (maakt niet uit wat ,wat je zelf het lekkerste vind)

evenveel uien als vlees

4 a 5 sjalotten

3 tenen knoflook

3 a 4 laurierblaadjes

2 theelepels kruidnagelpoeder

1 z/a runderbouillontablet

olijfolie en of boter om te bakken

1 a 2 lepels azijn

 

goede pan die de oven ik kan

anders een paar uur laten sudderen op het vuur

Vlees een tijdje voor het bakken uit de koeling halen laat op kamertemperatuur komen

Vlees in blokjes snijden,en goed kruiden met peper en kruidnagel poeder.Boter en of olijfolie in de pan als alles is uitgebruist  het vlees in de pan ,hoog vuur laat maar lekker bruin worden

Ondertussen uien schillen en grof snijden net als de knoflook.

Als het vlees bruin gebakken is ,de uien en knoflook erbij,laat dit ook maar lekker bruin bakken

Geen koud water bij het vlees doen ,maar kokend water anders schrikt het vlees

Bouillontablet erbij en de laurierbladen,en de azijn maakt het vlees mals

En het vlees en de uien mogen maar net onder het vocht staan

Laat het een kwartiertje pruttelen en de oven op 160 graden zetten

Heb je een goede pan dan kan de hachè de oven  in  voor 2 uur,wel elke keer even kijken of het niet droog komt te staan dan wat water erbij,

Ik wil het wel wat ingekookt hebben ,er gaat geen bloem of maizena doorheen ,het moet wel dikker worden

Na 2 uur haal ik de pan uit de oven en doe er de sjalotten bij  want van de uien vind je niks meer terug. 

Ik doe de pan nog even terug in de oven minuut of 20 totdat de sjalotten ook zacht zijn 

en lekker dat het is!!! precies zoals ik hem wilde hebben niet te nat dik genoeg kan altijd nog wat water bij




Ik  heb het lekker gegeten met bloemkool ,het was ouderwets lekker