Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » Griekse lamskoteletten

Ik heb lamskoteletten , en gekocht bij de Marokaanse winkel , altijd in overvloed in die winkels want zo kom ik ze weinig tegen of zo peperduur dat de trek al over is

Ik marineer ze altijd een paar uur van tevoren , 

 


 4 lamskoteletten voor 2 personen

 4 a 5 tenen knoflook

  1 sjalot 

 verse peterselie 

1 lepel citroensap

3 lepels olijfolie 

 peper uit de molen

zorg dat de kruiden heel fijn gemalen zijne en meng met de olijfolie en citroensap

 

 


 

 

Een lekkere dikke laag op de   karbonaadjes doen, en laat ze een paar uur in de marinade staan in de koelkast


Nu kun je ze bakken in de pan ,roosteren in de oven, BBQ  (dat is het lekkerst) maar het is winter en ik heb een klein kamer grilletje en daar leg ik ze op en bak ze ,mogen rosé  van binnen zijn

maar lekker bruin en knapperig aan de buitenkant 



Je kunt het bij alles eten bij rode Griekse rijst  

Wij aten het dit keer met zoete aardappelfrietjes uit de oven


Je kunt wel denken 1 klein koteletje??? ik liet de ander die dikker was nog even op de grill liggen ,nog even na bakken.