Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » courgettini in carbonarasaus met gamba`s en zalm

Courgettini  ik vind het de beste pastavervanger in een koolhydraat-arm of koolhydraat-beperkt dieet of levenstijl,  voor mij geen andere pasta vervangers 

Je heb gelijk een portie groente binnen

Vandaag met zalm en gamba`s en een beetje de carbonara saus nagemaakt

Zorg dat je alles bij de hand heb en  alles gesneden is  van tevoren

het gaat zo vlug allemaal ,je bent maar een paar minuten aan het bakken

Al het snijwerk neemt meer tijd in  beslag


2 courgettes

5 tenen knoflook

1 ui

1 spaanse peper

2 eieren

geraspte Parmezaanse kaas 

100 ml room

2 stukken zalm (250gr)

200 gr.gamba`s

Olijfolie

 

kruiden;

peterselie

lenteui

basilicumblaadjes

citroensap

peper

viskruiden zoutarm



Stap voor stap

Met de spirelli  courgettini maken van de courgette

leg het tussen keukenpapier om vocht op te vangen

 

ui,knoflook,en peper heel fijn snijden of snipperen

 

zalm en gamba`s kruiden met peper en viskruiden

 

Verse kruiden snijden (peterselie ,lenteui en basilicum)

 

Parmezaanse kaas raspen  2 lepels

Pak een schaal en de 2 eieren er in en loskloppen de Parmezaanse kaas erdoor en de

room en wat peper 

Alles staat klaar tafel gedekt 

We gaan bakken

 

 2 pannen op het vuur met een flinke laag olijfolie

In de ene bakken we de zalm in de ander gaan ui knoflook en spaanse peper

die bakken we glazig en dan de gamba`s erbij 

Kleuren de gamba`s roze gamba`s uit de pan ..houd het vuur hoog

bij de knoflook ui en spaanse peper  gaat nu de Gourgettini

even goed heet laten worden .

Ondertussen draaien we de zalm een keer

Vuur onder courgettini uit en het ei-kaas-roommengsel er door heen roeren (vuur zetten  we uit anders gaat het ei stollen) de verse gesneden kruiden er door roeren

Gamba`s weer terug in de pan

Zalm is klaar en doen we ook in de pan en we gaan lekker eten