Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » bleekselderij gesmoord in lekkere saus

Bleekselderij de smaakmaker  van soep ,je kunt het rauw of gekookt eten .

Ik heb soep gemaakt vandaag en nog veel over en ga er wat lekkers van maken als bijgerecht ,

Ik heb al vis en asperges..en dan is dit er wel lekker bij


Als bijgerecht maakt het niet veel uit hoeveel je neemt;

 

ik heb een half  struikje

1 eigeel 

beetje gerapte kaas 

koffieroom

bouillon

peper

nootmuskaat

olijfolie

 


Bleekselderij wassen en de stronk er af snijden

In stukken van 3 cm snijden

Olijfolie in de pan   en de bleekselderij even bakken een paar minuten

bouillon erover schudden ongeveer een halve liter (geen bouillon halve liter water met een vierde deel van een zoutarme bouillontablet)

peper er bij een minuut of 10 laten koken

oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht)

Een ei scheiden eigeel hebben we nodig daar doen we een half flesje kookroom bij en 

kloppen dat door elkaar nootmuskaat en peper er door draaien

Als de bleekselderij gaar is in de ingevette ovenschaal

bouillon bewaren

Mengsel  opzetten onder goed roeren  en de bouillon erbij even goed doorroeren en wat kaas erdoor 

Het is klaar om over de groente te schenken en wat geraspte kaas er over strooien

En de schaal in de oven zetten van 200 graden  voor 20 minuten

Lekker nog wat peterselie erover strooien en het kan op tafel!!!

smullen maar