Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » aubergine gevuld en opgerold

Ik heb een aubergine en verschillende soorten kazen en allemaal  zijn  ze geopend 

tijd om er wat mee te doen

Het lijkt moeilijk maar het  valt mee

Wat hebben we nodig voor 2 personen


1 grote aubergine

 1 kleine ui

 2 tenen knoflook

 1 spaanse peper

pakje of blik gezeefde tomaten

bolletje mozzarella 

2 lepels roomkaas (aldi)

geraspte kaas

handje Parmezaanse kaas

1 ei

peterselie

peper uit de molen 

 aromat

 

 

 

 

 


Oven voorverwarmen 175 graden

Aubergine in plakken snijden

Leg bakpapier op de plaat

de plakken aubergine erop liggen 

gemengde peper erover strooien en voor 25  minuten in de oven 

Tot de aubergine zacht word,ondertussen maken we een tomatensaus  en mengen kaas en kruiden met elkaar



vlugge makkelijke tomatensaus 

ui en knoflook fijn snijden  in olijfolie  aanfruiten

Gezeefde tomatensaus er bij peper en wat balsamicoazijn op smaak


Spaanse peper fijnsnijden en de knoflook

peterselie erbij veel peper uit de molen

half bolletje mozzarella erbij in repen gesneden

De roomkaas en de Parmezaanse kaas 

ei er bij en goed door elkaar mengen

ondertussen zijn de plakken aubergine zacht en halen we uit de oven


Tomatensaus in de schaal.

 Op elke plak aubergine leggen we het kaasmengsel even uitsmeren en dan oprollen

en in de schaal leggen.

Daar weer de tomatensaus overheen 

 de andere helft van de  mozzarella erop leggen en wat geraspte kaas

Dan gaat de schaal de oven in op 200 graden voor 25 minuten. En dan word het smullen