20170716_10.jpg

Shakshuka ,vreemde naam ,maar het gerecht komt oorspronkelijk uit Israel

Je kunt het met vlees of vegetarisch eten ,ik maakte het als avondeten en mijn 

man is geen vegetarër er gaan lekker gehaktballetjes in,vind ik ook lekker

Vult net wat meer, omdat ik er geen brood bij eet

Ik maak het voor 2 pers.

De belangrijkste droge kruiden die ik gebruikt heb staan op foto

Voor het gehakt;

250 gram gehakt

 1 ei 

beetje paneermeel

 halve ui

2 tenen knoflook

harissa 

1 lepel Johnnie Boer kruiden ;Baharat

Ras el Hanout 

halve theelepel komijnzaad


Alles mengen met het gehakt en er  4 even grote platte ballen van maken

deze bakken we in de olijfolie voor 15 minuten

Groente ;

 1 aubergine 

1 rode puntpapprika

2 uien 

2 tenen knoflook

1 blikje tomaten puree 

 1 pakje tomaten sap of blik tomaten

2 eieren

half bolletje mozzarela 

Ras el hanout

Harissa 1 theelepel (Is erg scherp)

 gerookte paprikapoeder 1 theelepel

1 lepel ras el hanout 

peper uit de molen 

komijnenzaad

theelepel Jonnie Boer; Baharat kruiden

tak thym , tak Rozemarijn verse peterselie

tak Basilicum . Ik heb in de tuin Italiaanse basilicum staan ruikt nog wat sterker mmm

Ondertussen als de balletjes gehakt garen snijden we alle groenten 

eerst  ui en knoflook bij het gehakt even mee laten bakken en  daarna de rest van de groente 

tomatenpuree erbij en tomatensap of blik tomaten

alles goed doorroeren en aan de kook laten komen

Alle kruiden erbij en de takjes verse kruiden.

Laat het zo`n 10 minuten pruttelen

20170716_7.jpg

We gaan een kuiltje maken in de saus en laten daar voorzichtig een ei in lopen

doe dat met alle eieren die je wil gebruiken.

Ik doe wat mozzarella scheuren en doe  de plukjes op de saus leggen ,deksel op de pan en laat 10 minuten garen

Als de eieren gaar zijn kan er gegeten worden ,nog wat verse peterselie erover en klaar is deze heerlijke 

Shaksuka ....je kunt er lekker Turks brood bij eten en zo de saus mee lepelen.