Home; zoutarme recepten » visgerechten » kabeljauw met mosterd roomsaus

Kabeljauwfilet heb ik in de diepvries ,

laten  ontdooien en even goed afspoelen.

 Kabeljauwfilet goed droog deppen 

peper en Za-atar (Verstegen mix kruiden ) flink strooien over de vis.

en een halve citroen uitknijpen boven de vis .

Dit laten we lekker intrekken en zetten de vis weg


WE gaan een saus maken voor bij de vis

40 gram roomboter

2 tenen knoflook 

1 ui

150 ml.droge witte wijn

100 ml room

halve citroen

flinke eetlepel zoutarme mosterd

peper

Basilicum ,peterselie ,

Roomboter in de pan en uien en knoflook fijn snijden

Die doen we in de gesmolten roomboter en laten het langzaam garen

witte wijn erbij en de mosterd alles goed door elkaar roeren en het citroensap

de room er langzaam door roeren .

laat het wat inkoken tot en dikke saus

de kruiden fijn snijden en erbij en op smaak brengen met peper.

 

Ondertussen gaan we  de kabeljauw door de bloem halen en bakken we ook in roomboter 

tot het gaar is ligt aan de dikte vaan de vis wanneer het gaar is .

Ik heb niet te dikke filets uit de diepvries ...en zijn in een paar minuten klaar.

Lekker met doperwtjes en peulen  en champignons