Home; zoutarme recepten » stoofpotjes » rundvleesstoofpot Mediteraans

Ik heb een mooi stuk rundvlees gekocht en het is zomer ,en daar gaan we wat mediterraans mee doen

Wij eten het met pasta en salade van rucola tomaat en fetakaas

 

 

 

 

 

recept voor 2 pers.

50 gr roomboter en een scheut olijfolie

1 pond rundvlees

2 uien en 2 grote tenen knoflook

1 aubergine

1 paprika rood

Rode wijn groot glas

balsamico azijn

peper, paprikapoeder,1 zoutarme rundvlees boullion tablet

1 klein blikje tomatenpuree en een pakje tomatenfrito

Rozemarijn ...takje of gedroogd..ik neem een flinke hand

 

Vlees in blokjes snijden peper en paprika bestrooien

Roomboter met olijfolie bruin laten worden en de blokjes rundvlees op hoog vuur goed aan laten bakken

ondertussen uien snijden en knoflook heel fijn snijden

Vlees uit de pan  en de uien met knoflook bakken in he botermengsel ,flink rozemarijn en peper over de uien strooien strooien

ondertussen snij je de aubergine en  de paprika in blokjes

als de uien aangebruind zijn de groente erbij ,goed doorroeren 

tomatenpuree ,tomatenfrito rode wijn en de balsamico-azijn erbij doen en het bouillontablet ,naar smaak nog wat peper erover en dan op een heel klein vuurtje een uur of 3 laten pruttelen tot het goed gaar is

 



Het was ontzettend lekker...van de aubergine vind je niet veel terug ,maar de smaak die het afgeeft aan het vlees en de saus ....te gek! Ik heb er nog een paar verse blaadjes basilicum op het laatst door de saus gedaan

20160716_16.jpg