Home; zoutarme recepten » stoofpotjes » rundvlees Frans met Marokaanse touch

Het is nog steeds winter het vriest ,een runderstoofpotje met een pepertje en  abrikozen maken we zo pittig en zoet ,en het ruikt zo lekker door het kaneelstokje en een bouquet garni van thijm met laurier

We garen het lekker in de oven

 


Ik maak het voor een paar dagen en er gaat nog wat de vriezer in

9 ons rundvlees (doorregen lappen)

2 uien

paar tenen knoflook

pepertje

2 wortels

2 stengels bleekselderie

champignons

200gr gedroogde abrikozen

klein blikje tomatenpuree

3 dl rode wijn

scheutje balsamico azijn

1 eetlepel Jonnie Boer oosterse kruiden

halve theelepel chilipoeder

theelepel gerookte paprikapoeder

1 runderbouillonblokje zoutarm

kaneelstokje 

bouqet garni van thijm  met laurier

Olijfolie om te bakken

 

Vlees in grove stukken snijden ,net als alle groente 

Vlees aanbakken in olijfolie

ui knoflook en de peper mee bakken

wortels en selleriestengels (gesneden)  even mee laten bakken

tomatenpuree erbij en even goed doorroeren en ook even laten meebakken

de wijn erbij en wat balsamicoazijn

we gaan de oven gelijk voorverwarmen 180 graden 

Ondertussen voegen we er ook wat water bij tot alles net onder staat

Bouillonblokje erbij en de rest van de kruiden

abrikozen en champignons gaan er pas het laatste halve uur bij

 Ik braad alles in een gietijzeren pan ,die kan ook de oven in...heb je niet zo`n pan laat het dan lekker garen op het vuur 2 en half uur ongeveer

anders in de oven wel regelmatig kijken of er vocht genoeg in de pan zit anders even aan vullen ongeveer 2 uur

laatste half uur de abrikozen en champignons erbij

je heb nu een heerlijke stoofpot wat lekker smaakt met 

couscous ...Parijse aardappeltjes of Courgettine (pasta van Courgette gemaakt)

 


op het laatst nog wat geschaafde amandelen en koriander  

20170120_10.jpg