20170807_5.jpg

Het is  lang geleden dat ik goulash maakte ,ik heb dat heel vaak gemaakt ,

maar dat was voor dat ik zoutarm werd,

nu durf ik het wel aan en zal het ook erg lekker worden.

Ik ben zoutarm zo gewend dat als er zout in zit ik het echt niet meer lekker vind

vreselijke dorst krijg en weer opgezette benen van het vocht ...Nu is goulash aan de beurt om hier op deze site te komen prijken

En dat word zo`n mooi en lekker stoofpotje


Ik heb 6 ons rundvlees doorregen lap

2 uien

2 tenen knoflook

2 rode paprika`s 

1 groene paprika

2 stengels bleekselderij (geeft veel smaak af)

1 blik tomaten 

1 klein blikje tomaten puree

1 groot glas rode wijn

flinke tak lavas 

sellerie blad

1 halve zoutarme runderbouillontablet

2 theelepels paprikapoeder

 1 theelepel gerookte paprikapoeder

1 theelepel zwarte peper

halve theelepel karwijzaad

olijfolie en roomboter om te bakken

20170807_11.jpg

knoflook fijn snijden en uien grof snijden en bakken in half roomboter en olijfolie

Ik had nog kruidenboter staan en die deed ik in de pan

Ondertussen vlees in dobbelstenen snijden en even goed kruiden met zwarte peper en paprikapoeder

Als de uien bruin zijn halen we het uit de pan en gaan het vlees bruin bakken

 



De paprika`s schoonmaken van zaadlijsten ontdoen en in grove stukken snijden

Bleekselderie in reepjes snijden

Als het vlees bruin is uien weer de pan in en nu ook de paprika`s  

op 1 na die doen we het laatste  half uur er bij

Tomatenpuree ,blik tomaten en de wijn erbij even op hoog vuur alles goed om en door elkaar scheppen ,wat water nog er bij en het halve bouillontablet

Ook de overige kruiden in de pan en dan de lavas n sellerie

En dan gaat het een paar uur sudderen om gaar te worden ,minimaal 2 enhalf uur ,maar dat kan verschillend zijn ligt ook aan het vlees wat je gebruikt

Anders nog maar  wat langer laten pruttelen en dan ook de laatste paprika erbij



Ik laat het een nachtje staan in de ijskast ,de volgende dag is het nog lekkerder  .Wij eten het met pasta ook goed te eten met witte rijst of gebakken aardappelen

20170808_1.jpg