Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » kip tandoori met saus
20170328_21.jpg

 

Kip tandoori een gerecht uit India en dan nu maken zonder pakjes of zakjes ,geen Knor kokkie..neeeeeee ,we gaan zelf kruiden en een marinade maken  en een lekkere saus erbij ,

Kruidenmix maken voor het vlees ,daar beginnen we mee;

 

Voor 2 pers;

250 gram kipfilet

1 teen  knoflook

1 theelepel djinten 

1 theelepel kurkuma

chilipeper naar smaak ( is erg scherp)

1 theelepel ketoembar

halve theelepel kerrie masala

paprikapoeder

theelepel gedroogde korianderblad 

halve theelepel Garam Masala van Jonnie Boer

 

kruiden door elkaar mengen

dan doen we erbij;

dille 

gembersiroop (scheutje)

150 ml Griekse yoghurt

sap halve citroen

Alles goed mengen!!

 

Kipfilet in blokjes snijden

en mengen met het yoghurt kruiden mengsel

laat het een halve dag marineren in de ijskast.

20170328_2.jpg

We gaan nu alles voorbereiden voor de saus;

1 ui 

1 a 2 tenen knoflook

ketoembar 

djinten 

1 teelepel kerrie masala

kaneel

halve theelepel gerookte paprika poeder

150 ml kippenbouillon gemaakt van een halve zoutarme kippenbouillontablet

1 half blikje tomatenketchup 

150 ml Griekse yoghurt

half pakje kokosmelk

citroensap

olijfolie

sesamzaadjes 

lente uitjes

Olijfolie in de wok en daar doen we de fijngesneden ui en knoflook glazig in bakken

tomatenpuree erbij 

Bouillon,de  Griekse yoghurt,kokosmelk ,citroensap en alle kruiden doen we bij de ui en knoflook en laten de saus even gaar worden.

 

Ondertussen bakken we de gemarineerde kipfilet in een pan met een beetje olijfolie 

tot het bruin gebakken is en gaar .

als alles klaar is doen we het vlees in de saus

nog wat lente uitjes en sesamzaadjes maken het eten kompleet

lekker met witte rijst en komkommersalade