Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » Ajam ketjap met pindakaas

Klik hier om een tekst te typen.

 

 

Weer zo`n lekker Indonesich kipgerecht

Laat het een paar uur marineren en 

ik laat het 2 uur langzaam gaar worden gewoon in de pan lekker met mihoen

 

voor 2 personen

 4 kip drumsticks 

(marinade)

1 ui

2 tenen knoflook

1 Spaanse peper

citroensap

4 lepels zoutarme ketjap 

koenjit

laos

gemberpoeder   ;Overal een halve theelepel van

 

sesamolie om te bakken

1 stengel sereh

1 ui 

1 lepel tomatenpuree

pindakaas

lente ui 

sesamzaadjes

knoflook en peper heel fijn snijden of neem de knoflookpers

Alle ingrediënten tot zonnebloemolie meng je door elkaar en dan de kippendrumsticks

ermee marineren 

Zet het  voor een paar uurtjes weg in de ijskast.

 

kip uit de marinade halen en ook rondom bruin bakken in de sesamolie minuut of 20

kip uit de pan

ui klein gesneden even aan fruiten in het bakvet

1 lepel tomatenpuree erbij en dan de marinade

laat alles even warm worden en de kip kan erbij

Laat het maar anderhalf uur zachtjes garen ,

af en toe omdraaien ,mocht het te droog worden wat water erbij doen (kokend water)



Na anderhalf uur een flinke lepel of 2 lepels pindakaas naar eigen smaak erbij doen goed door roeren en de kip stukken weer erbij en nog een half uurtje verder laten garen.

daarna kan er lekker gegeten worden

Kip met wat saus lente uitjes erover en wat sesamzaadjes ,mihoen of bami of nassi erbj