20170301_7.jpg

Veel soorten Gamba`s zijn er ,van klein tot supergroot..  en je vind het lekker of niet

Koop je  gekookte  gamba`s kun je ze koud eten of toch nog even na bakken.

Of je haalt de schaal eraf en bak ze dan ...gemarineerd of alleen met wat knoflook.je kunt er alle kanten mee op

Gamba`s ze zijn  zo al heel lekker als je ze gekookt koopt,maar ik maak ze nog wat lekkerder.

1 pond gamba`s knip ik in bij de rug haal en haal het darmkanaal eruit 

5 knoflook tenen heel fijn snijden

rood pepertjes (zaadjes eruit halen)

peterselie

citroen en olijfolie

 

We bakken de knoflook even aan in een flinke scheut olijfolie

 rood pepertje klein gesneden erbij.

Garnalen in de pan bij het knoflook mengesel op hoog vuur even aanbakken ,

flink citroensap over sproeien en de peterselie erbij

Smullen maar met een stuk brood,je likt je vingers er bij af,en de schaal van de garnalen laat makkelijk los omdat ze zijn ingeknipt

Tomatensalade erbij....Eet smakelijk



Grande gamba`s ....supergroot ...deze zijn niet gekookt ,maar zijn gewoon al zo rood...en lekker bakken met  veel knoflook in de olijfolie

als sausje erbij  

olijfolie

citroensap 

mespunt sambal 

peterselie

knoflook.... alles door elkaar mengen ...dagje laten staan  ...lekker hoor

20170301_3.jpg

superlekker  deze gamba`s

20170301_15.jpg