P1020656.jpg

Wat ben ik blij dat er nog spruitjes zijn zo halverwege Februari , ik heb ze vandaag weer  lekker klaargemaakt.

Ze zijn supergezond met veel vit C

Ik ben een liefhebber mijn man niet ,ik maak spruitjes voor mezelf ,en hij krijgt wat anders te eten ook lekker .Ik hoor hem niet klagen.

Maar vandaag spruitjes schotel met gehakt pecannoten en geitenkaas...

Ik beschrijf het voor 2 pers.wel zo makkelijk

Voor 2 pers

1 pond spruitjes

half pond rundergehakt

handje pecannoten 

2 rondjes geitenkaas

1 rode ui

2 tenen knoflook

2 zongedroogde tomaatjes (erg zout dus heel voorzichtig er mee) verwennerijtje,maar kan zonder

peper  

paprikapoeder

en Jamaican Jerk  (zoutarme kruidenmix van Verstegen)

P1020655.jpg

Spruitjes koken en garen op je eigen manier,de èèn wil ze heel gaar de ander bijna rauw,

ik wil ze bijna gaar.

Ondertussen rode ui snijden en knoflook in kleine stukjes

Zongedroogde tomaatjes heel klein snijden

Noten in kleinere stukjes breken,en die gaan we even roosteren in de koekenpan

Oven voor verwarmen op 200 graden

Gehakt rul bakken  ui en knoflook erbij

kruiden erbij en een  halve lepel Jamaican Jerk...en naar eigen smaak kun je er nog van alles bij doen 

Spruitjes als ze klaar zijn afgieten en bij het gehakt mengen.

Zongedroogde tomaatje erbij en alles even goed door elkaar mengen

Alles in de ovenschaal en de noten erop en de geitenkaasjes gebrokkeld erover

Kwartiertje in de warme oven op 200 graden....

Smullen maar ......wat kunnen spruitjes toch lekker zijn!!!