Home; zoutarme recepten » koolhydraatarme recepten » salsa di rosa per la pasta

Ik ga een lekkere saus maken ...die past bij gewone pasta of pasta voor courgette...ik maakte hem voor courgette spaghettie

Deze saus is vlug klaar, de meeste tijd gaat in het snijden zitten.I

Ik heb grote gamba`s de kop is er al af  en ingesneden ,ook lekker met zeevruchten

Ik had een zak gamba`s van 450 gram...laten ontdooien en spoelen met koud water en goed droogdeppen met keuken papier

1 ui

2 tenen knoflook

blik gepelde tomaten

citroensap

Italiaanse kruiden  (mix)

chilipeper ....geeft het pit

peper en paprikapoeder

1 potje mascarpone 

peterselie

olijfolie om te bakken

 

Uien en knoflook fijn snijden  en bakken in de olijfolie

de droge kruiden over de uien strooien  even mee laten bakken

gamba`s in de pan bij de gekruide uien, goed om scheppen op hoog vuur

Citroensap er over ,flink scheutje

Blik tomaten er bij en goed doorroeren,op hoog vuur

Gamba`s zullen wel gaar zijn nu en we scheppen de Mascarpone

door de saus met garnalen ,nog even goed  warm laten worden

peterselie er over strooien en klaar is je saus.altijd even proeven of het op smaak is anders kruiden toevoegen 

Ondertussen is de spaghettie klaar , of je spaghettie van courgette die je even in olijfolie heb gewokt

Nog wat geroosterde pijnboompitten voor erover heen

mmm lekkere saus ,

Ik had nog saus over en die heb ik in de diepvries geplaatst, is het nog even houdbaar, en altijd makkelijk als basis voor een andere saus