20170107_21.jpg

Het is een dag dat Nederland ;Code Oranje heeft vanwege gladheid,daar werd een dag van tevoren al voor gewaarschuwd..Dag van te voren alles in huis gehaald...het word een kookdagje

voor de lunch een paprikasoep...en voor vanavond van alle restjes van afgelopen week een Gado gado maken.

We beginnen met de paprikasoep..lekker ook met deze kou

 

voor 2 pers.

4 paprika`s; ik had 1 gele rode en puntpaprika`s die vind ik net wat  meer smaak hebben.Maak je het in Z-Europa dan hoef je  alleen de rode paprika`s te nemen die hebben meer smaak  als de paprika`s die je hier koopt. Ga ik zeker doen.

1 rode peper

1 ui

3 tenen knoflook

1 zoutarme tablet kippenbouillon voor ongeveer 7 dl bouillon te maken

Kruiden....chilipeper(pas op...zit al een pepertje in)

gerookte paprikapoeder, klein theelepeltje

karweizaad of kummel (is hetzelfde)

Olijfolie om te bakken

voor afronding ....de topping wat Crème Frache, peterselie ,lenteui 

Olijfolie in de pan en we snipperen de ui en knoflook fijn die we even aanbraden 

peper fijn snijden en paprika in blokjes snijden van ong. 5 cm

Allemaal in de pan e en goed doorroeren en een minuut of 15 aanbakken

Ik zet de waterkoker even aan en maak dan alvast de bouillon met het zoutarme bouillonblok

Na een kwartier doen we er de bouillon bij

Op smaak nog wat chilipoeder bij of peper

En  een flinke mespunt van het karweizaad.

laat de soep 15 min trekken tot de paprika zacht is geworden

van het vuur af ...laat even afkoelen

en met de staafmixer mooi pureren

Soep in de borden wat cremè frache erover met peterselie voorjaarsuitjes en karweizaad

Je kunt als je wat over heb het goed invriezen...maar dat is niet zover gekomen bij ons

Zo lekker ....weer helemaal opgegaan.