Home; zoutarme recepten » koolhydraatarme recepten » paprika`s gevuld met gehakt
20170717_14.jpg

Af en toe sta ik voor de ijskast en weet ik echt niet wat ik die avond ga  koken

 Ook nu ,2 paprika`s had ik liggen een bakje champignons, 1 stengel prei ,half bolletje mozzarella

En een half pond gehakt ,..je kunt hier heel veel van maken maar ik bedacht dat het maar gevulde paprika`s moest worden 


Voor 2 pers.

2 paprika`s

250gram gehakt

2 tenen knoflook 

1 sjalot

bakje champignons

pijnboompitten

1 stengel prei

1 dessertlepel rode pesto

Mozzarella of geitenkaas

beetje Parmezaanse kaas

olijfolie

Italiaanse gedroogde kruiden  (Verstegen Sicilië; erg lekker mixkruiden zonder zout)

Rozemarijn


Oven voorverwarmen 200 graden

paprika`s door midden snijden 

Uitje en knoflook snijden en aan bakken in de olijfolie

rundergehakt erbij 

rul bakken en de kruiden allemaal erbij  5 minuten bakken

prei erbij

ondertussen even de pijnboompitten roosteren in droge koekenpan.

Champignons snijden en even aanbakken 

ovenschaal invetten de gehalveerde paprika`s in de ovenschaal leggen

Ondertussen is alles zo ver klaar en doen de champignons

en de pijnboompitten bij het gehaktmengsel.

Goed doorroeren en de paprika`s ermee vullen,

Geraspte Parmezaanse kaas erover  en dan wat mozzarella en/of geitenkaas

sprenkel er wat olijfolie over  (is tegen verbranden)

Half uur de oven in,na een kwartier de oven op 160 graden zetten

We aten er alleen wat komkommersalade bij ,het was voor ons meer als genoeg.

maar denk je dat het niet genoeg is ,rijst of gebakken aardappeltjes erbij