Ik zag dit filmpje en had gelijk zoiets van dat is lekker voor een makkelijke zaterdag

Wij laten al het zout achterwege ,en ik nam i.p.v. lasagne vellen courgette plakken

Net zo lekker als de lasagne vellen en wel gezonder

ook de helft van het gehakt want dat is veel teveel voor 4 paprika`s

En wat meer kruiden......Kijk het filmpje ,leuk om even te zien 

en dan zelf aan de slag.

Wat hebben we nodig voor 2 pers.

4 paprika`s   is veel hoor ik heb er èèn over voor                                  morgen.

250 gr  rundergehakt

ui 

4 tenen knoflook

blikje tomatenpuree

1 pakje gezeefde tomaten

Basilicum

Ricotta  (half bakje)

1 ei 

parmezaanse kaas 

Geraspte kaas 

courgette

peper, paprikapoeder en gerookte paprikapoeder

halve tablet runderbouillon zoutarm

glas rode wijn

Gedroogde Italiaanse kruiden

 

 

Ik maak de saus zoals ik altijd de  Bolognese saus maak

Spaghettie Bolognese klik op de link

Ook nu weer lekker laten trekken ,en niet zo`n vlugge saus dat kan niet lekker zijn

Paprika`s kapjes eraf in een schaal en een half uur in de voorverwarmde oven van 180 graden

Basilicumblaadjes snijden

Ricotta met een ei en de Parmezaanse kaas door elkaar roeren,

de Basilicum er door roeren

peper erbij naar smaak

Paprika uit de oven ,snijd dunne plakjes van de Courgette en snijd ze in  tweeën of drieën.

WE gaan de paprika`s  vullen ;flinke lepel vleessaus

                                                         plakje courgette

                                                          ricottamengsel erop 

                                                          plakje courgette.

Ga zo door tot de paprika gevuld is als laatste de geraspte kaas

Beetje olijfolie er over sprenkelen tegen het verbranden 

En dan de oven in voor 20 min.

Laat het  een beetje afkoelen voor je begint te eten

Lekker een rood wijntje erbij ,dit past zo goed bij dit gerecht

(is geen verplichting hoor...ik vind het lekker en het is zaterdag )

 

EET SMAKELIJK