Ik heb amandelmeel in huis, meegenomen uit Spanje en was wat aan het zoeken wat ik er mee kon doen..

Veel recepten ,en ook pannenkoeken kon je er van maken en nog Koolhydraatarm ook ...en ze vullen veel meer als de gewone pannenkoek

Na 2 zit je vol echt vol ; Ik neem een zoete en een hartige ,toch alles uitproberen

Voor 3 grote pannenkoeken;

70 gram amandelmeel

2 eieren

200ml melk

zelf  kaas geraspt en  geschaafde amandelen

bosbessen ;ik heb die altijd in de diepvries liggen

voor de zoete gebruik ik wat roomboter om te bakken

voor de hartige pannenkoek olijfolie

ik had nog een half bekertje room daar had ik slagroom van geklopt met zoetstof

meel eieren en melk door elkaar heen roeren

olijfolie  in de pan eerst de hartige

pannenkoek mengsel in de pan en gelijk wat geraspte kaas over strooien ,

het garen duurt wat langer als  bij gewoon pannenkoekmeel

geef het de tijd op een niet te hoog vuur

Als de onderkant bruin is omdraaien en als het gaar is uit de pan

nog wat kaas erover en wat amandelschaafsel

Zoete pannenkoek 

roomboter in de pan en beslag erbij  en gelijk wat van de bessen

hetzelfde als bij normale pannenkoeken bakken

op deze had ik ook  slagroom gedaan en wat losse bessen

Het waren dunne pannenkoeken en ik had er na 2 meer als genoeg

Ze zijn goed van smaak ...maar ik zou er aan moeten wennen

 Ik vind een gewone pannenkoek lekkerder....maar deze zijn gezonder 

zeker voor coelikie patiënten en goed voor een koolhydraatarm menu


Nu heb ik  voor een tweede keer pannenkoeken gemaakt van amandelmeel,en het smaakte een stuk beter ,met slagroom en bosbessen..iets minder melk,beetje dikker beslag gemaakt

P1020699.jpg

Kom gezellig langs bij mijn groeps F.B. Zoutarm maar wel lekker 

zoutarm2cover-9.png