Ik wil een tijdje geen brood eten er moeten veel kg`s af...en ga het proberen te doen zonder koolhydraten...met de lunch moet je toch iets anders eten..

Dag 1

bladsla met tomaat

kwart punt paprika

lente ui

kwart komkommer

en een stukje gerookte makreel

 

 

dressing ;

olijfolie

azijn met herbes de provance...klein scheutje

4 seizoenspeper uit de molen

klein beetje magere slasaus

door elkaar mengen en over de sla

daar bovenop de gerookte makreel..

Gerookte makreel is vrij zout...aangezien ik geen brood met beleg eet is 

dit op deze manier gecompenseerd.


 

Dag 2

ijsbergsla gemengd met kropsla

tomaat

lenteui

zongedroogd tomaatje

3 plakjes rosbief

1 gekookt ei

dressing ;

olijfolie 

citroensap

1 dessertlepel honing

peper uit de molen .

Alles door elkaar mengen en over de sla.

Over de rosbeef en gekookt ei gemengde peper uit de molen en chilivlokken.


Dag 3

Rucola salade met rundercarpaccio

bord goed vol leggen met ruccola

tomaat in plakjes snijden er boven op leggen.

Dressing van walnootolie met citroensap en peper door elkaar mengen over de salade sprenkelen.

Rundercarpaccio half pakje er mooi bovenop draperen 

Als laatste wat pijnboompitten wat geschaafde Parmezaanse kaas erover

Eet smakelijk


Dag 4

Groene salade met vis

Je heb altijd wel restjes van sla dit had ik ook nu, en ook nog een stukje gerookte makreel over van van de week,We gaan er weer wat lekkers van maken

Vanuit Spanje neem ik altijd een voorraad kleine blikjes tonijn mee, precies genoeg voor 1 persoon...daar ben ik blij mee ,en daar neem ik er nu ook èèn van.  Heb je een groot blik tonijn ,neem je de helft.

de geroosterde paprika komen ook uit Spanje...maar is kijken of j ze hier kan kopen..is erg lekker.

Voor 1 pers.

wat blaadjes bladsla

rucola

tomaat 

halve punt paprika

stukje makreel en een klein blikje tonijn

geroosterde paprika 1 eetlepel

Dressing voor over de vis;

olijfolie

citroensap

1 theelepel mierikswortel

klein beetje tomatenketchup

Peper uit de molen

Meng dit door elkaar

Dressing voor over de groen sla

notenolie ,kruidenazijn even door elkaar mengen

OP het bord ..blaadjes kropsla in het midden de rucola

tomaat erlangs en de puntpaprika

hier de sladressing over

geroosterde paprika erboven en daarboven de tonijn uit blik

wat makreel langs de zijkant (geen probleem toch als je die niet heb...)

En daar de visdressing over.

Eet smakelijk



15871717_1210463722375128_322489996033261779_n.jpg

dag 5...geen zelfgemaakte lunch

maar lunch bij Ikea...salade met pulled zalm..

Mjammie


Dag 6 de heerlijke paprikasoep    ;Paprikasoep


20170108_7.jpg

 

 

Dag 7

groene salade met carpaccio en een omelet van 1 eitje met groente van gekookte restjes 

 

 

 

 

 

rucola op het bord en een half pakje carpaccio.

dressing ;

parmezaanse kaas 1 eetlepel geraspt

peper

dille

kruidenvinagrette

olijfolie 

Alles door elkaar mengen over de rucola en carpaccio

Omeletje bakken met wat je wil aan groente

dubbelklappen en op je sla leggen

Paar pijnboompitjes erop....

Het is me gelukt 7 dgen geen koolhydraten in de vorm van pasta ..brood rijst of aardappellen

geen koek of snoep.

We gaan door nu wat soepeler


Franse salade uit de Dordogne

20170116_8.jpg

Nu zijn we allebei een beetje gek op vlees van de eend , of het nu een filet is of een confit de canard...

Uit Frankrijk komt altijd een voorraadje mee

Confit de canard kun je in blikken kopen de poten zijn gegaard en  liggen in eigen vet,als je het èèn keer gegeten heb ben je verkocht

Ik had 1 confit bewaard gisteren ,voor vandaag bij de salade

botjes uit het vlees halen en in stukken trekken,

klein uitje of sjalot

rasp van halve citroen en halve sinaaappel

ook van die helft uitpersen

1 stukje gember en gember siroop

klein scheutje port

doe alle sappen en rasp in een kommetje

uitje in klein beetje olijfolie aan fruiten,het vlees erbij doen

dan alle sappen erbij even meekoken ,en dan het vuur zacht 

na een paar minuten klaar en  dan leggen we het op 

een bordje met rucola met cherry tomaatjes ,walnoten

paar blokjes geitenkaas, 1 zongedroogd tomaatje

 

mjammie lekker met de nog warme confit de canard..met die zoetesmaak van de sappen

Witlofschuitjes met vis met een lekkere saus

20170118_1.jpg

dressing

2 lepels yoghurt

1 lepel sinasappelsap

1 lepel honing 

peper uit de molen

alles door elkaar mengen

blikje vis naar keuze 

rode paprika in reepjes

wat rucola sla op een bord

witlof neem er 4 blaadjes vanaf en spoel even met koud water

leg op de rucola ,de schuitjes witlof ,

wat reepjes paprika in de schuitjes

De makreel of tonijn er bovenop  en wat saus erover...kan ook nog over de rucola

Eet smakelijk.

20170118_4.jpg

TONIJNSALADE als BIJGERECHT

 

 

Lekker met wat sla en tomaat

wat hebben we allemaal nodig;

blikje tonijn

klein sjalotje 

1 augurk

peterselie

voor de saus;

1dl slagroom

2 lepels mayonaise

kneep uit de tube  tomatenketchup 

 1 eetlepel citroensap 

peper chilipoeder,gerookte paprika.

20170124_11.jpg

Slagroom lobbig kloppen, maoyonaise er luchtig doorheen lepelen met citroensap en kruiden

sjalot snipperen en augurk in kleine stukjes snijden

blikje tonijn erbij 

Langzaam alles door elkaar mengen 

Lekker met groene salade gerookte paprika en tomaat


P1020649.jpg

weer zo`n lekkere lunchsalade

gemengde bladsla

radijs & tomaat 

komkommer en lenteui

rosbief en een gekookt eitje

pijnboompitjes erover.

Dressing gemaakt van  mosterd (zoutarm)

kruidenazijn en olijflie

half glaasje sinaasappelsap

wat gedroogde kruiden groene kruiden en peper,

door elkaar mengen en ik doe dan altijd met een lepel de dressing over de salade sprenkelen ,

Anders  is het altijd teveel word het zo`n natte massa

Eet smakelijk



Een omelet met groente erin is natuurlijk ook altijd lekker als lunch

prei courgette champignons tomaatjes sjalot

2 eieren kloppen met wat melk

groente allemaal even bakken,

eimengsel erover kruiden met peper paprika en wat kerrie en  persillade 

Plakjes rosbief op je bordje ,omelet erbij....smullen maar ...Ik had er genoeg aan....luchtig lunchje


je kunt altijd gezellig langs komen op mijn F.B pag. 

zoutarm2cover-4.png