20170725_26.jpg

Er zijn van die dagen en dan wil je good feeling food.

Dat is dit ook ,ook al is de pasta vervangen door courgetini  hij is zo lekker ....

Had ik ook nooit verwacht hoor ,want ik ben een echte pastafan

Het heeft even tijd nodig ik tel voor de kippenpoten altijd een uur ,maar daar word de sus lekker van en de kippenpoten

Voor 2 pers

2 kippenpoten

2 courgets;  ik tel p.p. 1 courgette

grote ui

2 tenen knoflook

 tomatenpuree

1 blik tomaten

creme frache

1 glas rode wijn 

scheut  balsamico azijn

kruiden vers;  Lavas(maggiplant) rozemarijn,thym ,basilicum

Peper

Italiaanse gedroogde kruiden

gerookte paprika

Parmezaanse kaas om zelf te raspen

Olijfolie in de pan ,ui en knoflook fijn snipperen

en langzaam aanbakken

Ik haal het vel van de kippenpoten ,vel is alleen lekker als het gebakken of gegrild word,word het gegaard in saus word het niet knapperig

Poten even kruiden met peper en paprikapoeder en  mee laten bakken bij ui en knoflook

Als het wat bruiner is geworden, tomatenpuree erbij

en het blik tomaten ,goed door scheppen.

Wijn erbij en de droge kruiden  en balsamicoazijn.

en dan op goed gevoel wat water toevoegen 

Verse kruiden in de pan(niet de basilicum die gaat er op het laatst bovenop) deksel erop en laat een uurtje pruttelen.

 

Ondertussen kun je de courgette door de spirelli laten snijden het is net een puntenslijper en het werkt fantastisch

En de kaas raspen

20170725_6.jpg
20170725_15.jpg

As de kip gaar is een paar lepels crème frache door de saus roeren , even proeven of het naar je zin gekruid is

Nu kun je de courgettini even vlug wokken ,maar ik kies er nu voor om die op te warmen in de saus

Dan is het gelijk omhuld door de saus en vlug warm

Nog wat baslicum snijden en erop strooien en op je bordje wat geraspte  kaas