Home; zoutarme recepten » koolhydraatarme recepten » kip in braadzak en Marokaanse spruitjes

Kippendijen altijd lekker en in een braadzak met kruiden uit de oven superlekker

Je heb er geen omkijken naar als het gerecht in de oven staat

Ik maak er  "mijn Marokkaanse spruitjes " bij

Het staat al beschreven met gehakt ,maar nu zonder en met kip..

Ik begin met de kippendijen voor 2 pers.

2  mooie poten van de kip

 2 tenen knoflook

1 eetlepel  Jamaican Jerk van Verstegen zonder zout

 2 eetlepels olijfolie 

1 oven & braadzak

knoflook klein snijden 

met de kruiden en de olijfolie mengen en de kippedijen mee insmeren

Kippedijen in de braadzak doen en een paar gaatjes  in prikken 

leg de zak in een oven schaal 

een uur in een voorverwarmde oven op 220 graden

P1020540-1.jpg

ondertussen maak je de spruitjes schotel

1 pond spruiten

1 rode puntpaprika

1 ui en 2 tenen knoflook

12 abrikozen

sap van een sinaasappel

1 eetlepel Ras el Hanout  (heerlijke Marokkaanse kruiden mix)  Ook van Verstegen zonder zout

Spruiten schoonmaken en halveren  en bijna gaar koken.

ui en knoflook fijn snijden en in olijfolie even glazig bakken

puntpaprika in reepjes snijden en ook in de pan

Sinaasappelsap erbij en de abrikozen ,als laatste de lepel Ras el Hanout

laat dit een kwartiertje pruttelen en dan  de spruitjes erbij

De spruitjes nemen deze heerlijk smaak helemaal op

met de kip ...mmmmm