20161212_18-1.jpg

Gevulde aubergine  

Altijd een lekker maaltje geweest bij ons nu ga ik hem zonder zout maken

Wat hebben we nodig 

2uien 

3 flinke tenen knoflook

1 spaanse peper ontpit

1 aubergine

3 ons rundergehakt

2 tomaten 

geraspte kaas ...ook hier kun je weer vergelijken hoeveel zout ergens in zit er zijn kazen met minder zout..(ik neem altijd een voorraadje mee uit Frankrijk)  hier een 20 of een 30+ kaas ervoor nemen met minder zout

Olijfolie

Peterselie

peper, Ras el Hanout , paprikapoeder en gehaktkruiden (Versteegen)

Oven voorverwarmen  180 c

Uien knoflook en peper fijn snijden ,

Aubergine door midden snijden en uithollen (van èèn helft kleine stukjes snijden)

uitgeholde aubergines even bakken in olijfolie

in een met olie ingevette ovenschaal  leggen

Gehakt rul bakken met de kruiden  uienmengsel er doorheen en de fijngesneden stuk aubergine

alles even goed doorbakken peterselie erbij en in de uitgeholde aubergine scheppen

ondertussen is de tomaat in plakjes gesneden ,die leggen we er boven op

daarboven wat geraspte kaas en we schudden dan flink met de olijfolie 

over de gevulde aubergines en gelijk in de oven.

half uur op 180 c en een half uur op 140c 

Het ruikt heerlijk in huis.

We gaan onder tussen een salade maken

Na een uur in de oven te zijn geweest ,gaan we lekker eten ...

 Ik zou zeggen eet smakelijk wij hebben gesmuld

 

even naar beneden scrollen daar staan de foto`s

om de foto`s te vergroten ...klik erop!




20151114_33.png