20170726_7.jpg

Deze kleine frittata`s komen uit de oven

het gerecht komt oorspronkelijk uit Italië.

Zo werd een maaltijd gemaakt met overgebleven groente, ei en kaas..Het kan in een koekenpan of een gewone ovenschaal ..het principe is het zelfde

Groente ...ei en kaas

 In deze vorm kun je eigenlijk van alles doen  aan groente kruiden of gehakt en dan het ei erover..je heb zo mini omeletjes ,lekker bij de lunch om mee te nemen bij een picnick of bij de oosterse maaltijd

je kunt er lekker mee variëren.

 


 De schaal invetten en doe op de bodem wat je lekker vind of restjes ...Hier had ik een restje rul gehakt

Voor deze  vorm van 4 stuks..had ik 2 eieren geklopt met kruiden die je lekker vind, en de schaaltjes mee gevuld.

oven 160 graden voorverwarmen

en voor een kwartier  a 20 min gaar laten worden

Uit de oven en het zal wel wat inzakken

Als het afgekoeld is kun je de omeletjes   zo uit de vorm  halen..makkelijk om mee te nemen ,lekker bij de lunch of bij een oosterse maaltijd

Je kunt ze vullen zo als jij het lekker vind met restjes wat je in huis heb



Nog wat vulling ideetjes...met tomaat paprika champignons,courgette  groene kruiden...basilicum peterselie  1 zongedroogd tomaatje klein gesneden..

Dit keer  2 eieren met wat slagroom gemengd

nu in de combi oven binnen 20 minuten klaar



20170404_13.jpg

Neem je champignons en paprika, bak het even aan in de koekenpan lekker met knoflook en 

Italiaanse kruiden ,courgette erbij ,blik invetten en de groente erin nog een minitomaat in stukjes erbij en de eieren klutsen met kruiden  peper gerookte paprika Italiaanse kruiden ,kaas erover en in de oven voor een minuut of 20.


20170726_2-1.jpg
20170726_3.jpg
20170726_6.jpg

20170726_7-1.jpg