Dit is een lekker lunchsoepje en als je 2 kommen op heb neem van mij aan dat je maag goed gevuld is
Soep is in een half uurtje klaar,het snij werk neemt de meeste tijd in beslag.
belangrijk keukenhulpje is een staafmixer
Op het eind maken we er een mooie gladde soep van
door middel van de staafmixer
beetje room of crème frache maakt de soep nog lekkerder
We hebben niet veel nodig;
1 grote courgette
paar stengels bleekselderie
ui
room
groene pesto 1 dessertlepel..( denk aan het zout en eet er geen brood bij ..)
peper uit de molen
halve tablet z/a kippenbouillon
peterselie
olijfolie om te bakken
Ui snipperen en in een anti aanbakpan de ui glazig fruiten in de olijfolie
courgette in blokjes snijden
bleekselleriestengels in ringetjes snijden
We gaan de groente mee bakken bij de ui in de olijfolie
Kokend water over de groente schenken tot de groente net onder staat
halve bouillontablet erbij ,peper en de dessertlepel pesto
laat het 20 min zacht koken tot de groente gaar is
Pan van het vuur even af laten en koelen ,en met de staafmixer mixen tot een mooie gladde soep
Fijn gesneden peterselie er doorheen roeren
Voor het eten de soep even opwarmen, en een klein scheutje room of creme frache er op schenken
naar smaak nog eventueel peper erbij