20170413_17.jpg

Bloemkool dat was voor ik zoutarm was geworden mijn  lievelingsgroente,liefst met een bal gehakt ,een maizenapapje waar ook veel kaas in ging,en zout ..nog aromat in het het sausje...Smaak 

Maar omdat er geen zout meer in ging vond ik het niet lekker

Dat moest anders

Ik heb al een keer een gratin gemaakt van bloemkool ,maar wilde het nu anders...wat paste bij mijn rundvleesschotel die ik al klaar had


Ik maak het voor 1 pers...want mijn man die hoef ik geen bloemkool voor te zetten

Halve kleine bloemkool

100ml slagroom

half pakje of philadelphia of ander merk (roomkaas)

Parmezaanse kaas

Witte peper

peper uit de molen

Persillade of Gedroogde Italiaans.kruiden

en als laatste verse peterselie

20170413_5.jpg

Meng dit alles door elkaar

Bloemkool in roosjes even koken minuut of 10

oven voorverwarmen 180 graden

ovenschaal invetten

Half gare bloemkoolroosjes in de ingevette ovenschaal,het roommengsel erover en rasp er nog wat Parmezaanse kaas over

20 minuten de oven in tot het wat bruin begint te worden

lekker met rundvlees Frans met Marokaanse touch...waar ik dit keer gedroogde pruimen in had gedaan

en  zo is het Koolhydraatarm