fb.jpg
kokkiespaghettietubeEllyD-3.png

Pasta salade

Pasta ..beetje grof ,denk aan fusili ,ik nam pijpmacaronie                                                                        

2 Blikjes tonijn in olie

ui en knoflook

olijfolie 

slasaus en 1 lepel mayonaise

azijn  en /of citroensapen  balsamico azijn

verse peterselie en verse basilicum

peper uit de molen  en aromat 

alles op eigen smaak afmaken

 

pasta gaar koken (zoutarme Bouillontablet toegevoegd) en daarna goed afspoelen en koud laten worden

 

1 blikje tonijn mengen met alle ingredienten 

daarna de pasta er doorheen scheppen

 op een schaal netjes rangschikken 

We versieren de schotel met  de tonijn uit het blikje wat we over hadden 

wat gekookte eieren ,peterselie,wat feta kaas (wel wat zout ....maar we hadden gasten te eten )

augurk van kesbeke is zoutarm en wat gevulde peperdews

Om het helemaal af te maken een salade van veldsla met kleine tomaatjes versierd met  

een chiabattabrood met kruidenboter ...zelf gemaakt zonder zout.

                                                                                       kruidenboter