Home; zoutarme recepten » Hoofdgerechten » Spitskool met gehakt uit de oven
20151210_6.jpg

Eenvoudig maar lekker

een ovengerecht makkelijk en vlug klaar

 

 

 

 

 

 

 

1 Spitskool

half pond rundergehakt 

2 uien

halve citroen (sap)

kerriepoeder ,peper,paar lepels gemalen kokos

sap van een halve citroen

koriander  gedroogd of vers

cashewnoten

geraspte kaas

olijfolie om in te bakken en ovenschaal in te vetten

                                                             

Spitskool in kleine reepjes snijden

Gehakt rul bakken met paprikapoeder en peper

    Uitje meebakken en op het laatst een half (klein) blikje tomatenpuree toevoegen

Als het lekker doorbakken is in de ingevette ovenschaal op de bodem leggen 

We gaan nu de spitskool bakken die er als de volgende laag bovenop komt 

Ui bakken helft van de spitskool erbij goed omroeren ,

gelijk al citroensap gemalen kokos en flink kerriepoeder bij strooien en peper

Is het een beetje ingeslonken de rest van de spitskool erbij ,ook weer flink kruiden

op het laatst de koriander en de zoutarme cashewnoten erbij 

Boven op de laag  gehakt uitstrijken ,laagje kaas erover 

half uur in de voorverwarmde oven op 180c

Wij hebben hier meer als genoeg aan en eten er nooit aardappelen bij

 

Eet smakelijk