Home; zoutarme recepten » Hoofdgerechten » Spitskool met gehakt uit de oven
20151210_6.jpg

 

 

 

Eenvoudig maar lekker

een ovengerecht makkelijk en vlug klaar

 

 

 

 

1 Spitskool

half pond rundergehakt 

2 uien

2 tenen knoflook

half Spaans pepertje

halve citroen (sap)

kerriepoeder ,peper,

paar lepels gemalen kokos

koriander  gedroogd of vers

cashewnoten

geraspte kaas

olijfolie om in te bakken en ovenschaal in te vetten

                                                             

Spitskool in kleine reepjes snijden

Gehakt rul bakken met paprikapoeder en peper en nootmuskaat,harissapoeder (beetje )

Als het lekker doorbakken is in de ingevette ovenschaal op de bodem leggen 

We gaan nu de spitskool bakken die er als de volgende laag bovenop komt 

Ui knoflook en half Spaans pepertje even glazig bakken en de helft van de gesneden  helft van de spitskool erbij goed omroeren ,

gelijk al citroensap gemalen kokos en flink kerriepoeder  en naar behoefte peper erbij strooien en peper

wanneer  het een beetje is ingeslonken de rest van de spitskool erbij ,ook weer flink kruiden

op het laatst de koriander en de zoutarme cashewnoten erbij 

Boven op de laag  gehakt  gaat de Spitskool  ,laagje geraspte  kaas erover 

half uur in de voorverwarmde oven op 180c

Wij hebben hier meer als genoeg aan en eten er nooit aardappelen bij

 

Eet smakelijk

 

 

Als variatie ipv gehakt , 2 rundervinken doormidden snijden en even bakken met gerookte paprika en peper

en dat tussen de spitskool leggen als het de oven ingaat

 

20170726_27-1.jpg
20170726_30.jpg

20170726_29.jpg