Home; zoutarme recepten » Hoofdgerechten » kipkerriesaus met ananas
20160717_26.jpg

Kipkerriesaus met ananas  een klassieker die eigenlijk altijd gegeten word met rijst en doperwten...  wij vinden het ook lekker ..simpel en vlug klaar maaltijd ..wat komkomer salade erbij  het was compleet

 

 

 

 

voor 4 pers.

500 gr kipfilet

2 uien

1 flinke teen knoflook

1 rode puntpaprika

3 lenteuitjes , peterselie

peper, kerrie masala

1 zoutarme kip bouillontablet

crème frache of room

bakboter en olijfolie

 

bakboter en olijfolie in de pan en opzetten ondertussen de uien en knoflook snijden

die gaan in de pan en fruiten we aan

ondertussen kipfilet in blokjes snijden 

die gaan bij de uien en even lekker meebakken

ondertussen de peper en kerrie massala erover heen strooien

paprika in blokjes snijden en bij het mengsel inde pan ,even  goed meebakken met de kruiden

3 a 4 dl  liter water erbij en bouillonblok

alles zo`n 10min laten pruttelen

Lente uitjes fijn snijden en de ananas die doen we bij het mengsel

en wat lekker is nog wat ananassap 

Crème frache erbij of room 

peterselie er als laatste overheen strooien

krijg je de saus niet dik genoeg kun je er altijd wat extra room bij doen of anders allesbinder...even doorlaten koken

 

Wil je het wat scherper lekker wat sambal er doorheen, ik heb dat gedaan

Gelijktijdig kook je de rijst ik koos voor basmatirijst ;volg de aanwijzingen op de verpakking ,als de rijst is afgegoten doe je er een klein blikje uitgelekte dopererwtjes doorheen roeren ,laat 10 min. staan en de doperwten zijn ook warm.