20160601_31.jpg

Wie lust het niet een gehaktbal??

En ook zonder zout is het erg lekker

Ik neem altijd rundergehakt,vandaag met sperciebonen en gebakkken aardappels

 

250 gr gehakt

1 sjalot en knoflookteen

1 augurk  van Kesbeke

1 ei

mespunt sambal,peper, paprikapoeder,persillade ,nootmuskaat

gehaktkruiden van Verstegen 

paneermeel

olijfolie en vloeibaar vet(ik meng het voor gehakt)

alles naar smaak 

sjalot knoflook en augurk klein snijden

Alles mengen met het gehakt,en er stevige ballen van kneden

Olie verwarmen en de gehakt ballen rondom aanbraden 

vuur kleiner zetten en deksel op de pan en laten garen 

regelmatig de gehaktballen omdraaien,na een half uur de deksel eraf en lekker bruin laten bakken

 

Ondertussen sperciebonen koken ,aardappelen bakken in olijfolie paprikapoeder erover en een ui(rauw bakken 10min. een deksel erop en regelmatig omschudden daarna bakken zonder deksel tot het mooi bruin is)

Uitje knoflook fijngesneden in de wok nog een puntpaprika erbij even aanbakken ,peper erover strooien en een scheutje balsamico-azijn erbij ,als de boontjes gaar zijn boontjes afschudden en bij het uimengsel even mee roerbakken 

 

De gehaktballen zijn na 3 kwartier ook klaar en we gaan lekker eten

***** EET SMAKELIJK*****



20160601_19.jpg