Home; zoutarme recepten » Hoofdgerechten » gehakt sperziebonen ovenschotel
20160816_6.jpg

Gewoon boontjes aardappelen en een gehaktbal vind ik zoutarm nog steeds niet lekker...ik wil het iets kruidiger en wat spannender

Het word een ovenschotel..makkelijk gerecht,iedereen kan het maken

 

 

 

 

2 pers.

4ons sperziebonen

half pond gehakt

kruiden voor door het gehakt

mespunt sambal ,ras el hanout ,peper paprikapoeder 

1 knoflookteen en een kleine ui

1 eetlepel tomatenpuree

olijfolie om te bakken en ovenschaal mee invetten


topping

kookroom of creme frache

verse peterselie handvol en een handje verse basilicum

geraspte kaas

peper

Dit alles mengen we door elkaar


Sperziebonen schoonmaken en beetgaar koken

oven voorverwarmen 200 gr. C

ui en knoflook fijn snijden en bakken in olijfolie mespunt sambal erdoor roeren

gehakt rul erbij bakken en de kruiden erbij..op het laatst wat tomatenpuree

erdoor heen en nog even mee bakken

Bonen klaar en gehakt klaar ,gaan we de ovenschotel vullen

eerst een laagje sperziebonen

laag gekruid gehakt erover en daar bovenop nog een laag sperziebonen

en dan de topping erover en de oven in 

Minuut of 20 en dan is het gerecht klaar 

ik had ook een schotetje aardappeltjes in de oven gerecht beschrijf ik op de volgende pag.

Het was weer allemaal lekker

ik wens je vast eet  smakelijk.