Veel groente en kipfilet lekker gekruid maken van deze hartige taart een feestje

Zorg dat je je filodeeg zeker een half uur van te voren uit de ijskast haalt en in een natte  theedoek laat ontdooien , zo droogt het deeg niet uit en kun je het goed bewerken.



250 gram kipfilet

bakje champignons

1 kleine courgette , 

1 paprika

2 tomaten

1 ui

knoflook

prei

peultjes

 2 eieren

kookroom

mozzarellabol

geraspte kaas

zongedroogde tomaatjes

 Verse kruiden;

Basilicum en thym

Gedroogde kruiden;

Gerookte paprika 

peper 

gedroogde Italiaanse kruiden

ras el hanout

Zongedroogde tomatenpasta

olijfolie om te bakken


Kipfilet in blokjes snijden en kruiden met gedroogde It. kruiden

Ui en knoflook fijn snipperen , en alle groenten snijden.

Tomaten  verwijder het vruchtvlees anders word het te vochtig  de rest in blokjes snijden

Olijfolie in de pan en ui en knoflook aan bakken 

Kipfilet erbij  laat het maar even bruin bakken

champignons erbij en paprika en dan alle groente

Kruiden  erbij en even gaar bakken,tomatenpasta erbij en goed doorroeren

Ondertussen de oven voorverwarmen op 170 graden

ei kloppen en de room erdoor mixen ,geraspte kaas erdoor  ,en gesneden basilicum

Springvorm invetten en het ontdooide filodeeg erin leggen


kipgroente mengsel op het filodeeg verdelen ,eimengsel eroverheen schenken

en de mozarella scheuren en erop leggen en sluit de flappen filodeeg , 

De springvorm kan nu de oven in voor een half uur.

Springvorm los maken en de hartige taart  een beetje af laten koelen

Wel lekker warm opeten